Mi smo mala obiteljska zajednica. Dvije tete koje su uvijek vedre, vesele i nasmješene pune ljubavi i utjehe. One brinu o maloj obiteljskoj zajednici: 12 djece predškolske dobi.

Stečeno iskustvo u radu u privatnom vrtiću dalo nam je puno praktičnog i teoretskog znanja koje smo pretočili u naš Obrt.

Ono sto smo željeli stvorili smo – malu zajednicu po mjeri svakog djeteta. Zdrava i raznovrsna prehrana prema željama roditelja svakoga dana se priprema u našoj čarobnoj kuhinji. Polako, u suradnji i sa djecom, pripremamo svakodnevne obroke jednako kako to činimo i kod kuće.

Djeca nisu ovdje na čuvanju, djeca su u Obrtu u „školi života“ – vještine koje učimo kroz druženje i igru: jednakopravnost, poštovanje, samopouzdanje, empatija, iskrenost, razigranost, prijateljstvo i odgovornost.

Jedino na ovaj način možemo djeci, svojim ponašanjem, pokazati prave vrijednosti života. A to je cilj našeg Obrta !

Želja da otvorimo Obrt živjela je u nama dugi niz godina. Imali smo sve: znanje, volju, početna sredstva....

Pitate se što smo čekali? PROSTOR... baš onakav kakav zamišljamo, trebamo... PROSTOR PO MJERI DJETETA koji će svojim položajem i prilagodljivošću moći podržati individualan pristupu djetetu rane dobi kakav želimo. Pristup u kojem naglasak stavljamo na učenje činjenjem, neposrednim iskustvom. Prostor nudi mogućnost kretanja, puno poticaja i slobodu korištenja svega što je u prostoru, samostalan izbor načina i uvjeta pod kojima se može igrati, istraživati i učiti.

Naš prosto smo PRONAŠLI - u Španskom – divan i jedinstven! I dali mu ime puno simbolike... Bajka